מבוא: מהו מבחן פסיכומטרי?
מבחן פסיכומטרי הוא מבחן המודד היבט אחד או יותר של אינטליגנציה, אישיות, תחומי עניין וכישורים אנושיים.
מבחן פסיכומטרי הוא מדד ליכולות המנטליות ותכונות האישיות של הנבדק. זה יכול לשמש כדי לברר על ההתאמה לעבודה או כדי לקבוע אם למישהו יש הפרעה מסוימת בבריאות הנפש.
חשוב להתכונן למבחן הפסיכומטרי לפני שניגשים אליו כי זה יעזור לכם לעבור אותו בצורה הפשוטה ביותר. ההכנה תכלול הבנה איזה סוג של שאלות תישאל ולמידה כיצד לענות עליהן על מנת לתת תשובות מדויקות.
מבחנים פסיכומטריים הם סוג של הערכה המודדת את התגובות הנפשיות והרגשיות של אדם לגירויים. הם משמשים את המעסיקים כדי לקבוע את התאמתם של מועמדים לעבודה.
ניתן לחלק מבחן פסיכומטרי לשני חלקים: הערכות קוגניטיביות ואישיותיות. החלק הקוגניטיבי נועד למדוד את היכולות המנטליות של האדם, כמו זיכרון והיגיון, ואילו הערכת האישיות נועדה למדוד את ההיענות הרגשית שלו, כמו רמת החברותיות או האימפולסיביות שלו.
הדרך הטובה ביותר להתכונן למבחן פסיכומטרי היא על ידי תרגול עם הרבה מבחנים לדוגמה. זה יעזור לכם להכיר את סוגי השאלות העשויות להישאל במבחן וכיצד תוכלו לגשת אליהן בצורה הפשוטה ביותר.
מבוא: מהם מבחנים פסיכומטריים ומדוע הם חשובים?
מבחנים פסיכומטריים הם דרך למדוד את היכולות המנטליות והרגשיות של אדם. הם משמשים את המעסיקים כדי להעריך עד כמה המועמד מתאים למשרה נתונה. מבחני פסיכומטרי משמשים גם את מוסדות החינוך למדידת היכולת האינטלקטואלית של התלמידים ובתוך כך לזהות את נקודות החוזק והחולשה שלהם.
מבחנים פסיכומטריים נועדו למדוד היבטים מסוימים באישיותו של אדם, כגון אינטליגנציה, יצירתיות, טווח קשב, כישורי חשיבה וכו'. התוצאות המתקבלות ממבחנים אלו עוזרות לזהות את החוזקות והחולשות של המועמדים במהלך תהליך הגיוס. במקרה של סטודנטים, הם עוזרים לזהות את החוזקות והחולשות שלהם כדי שניתן יהיה לתת להם הדרכה נכונה בלימודים עתידיים.
אז מה עליך לעשות אם אתה צריך לעבור מבחן פסיכומטרי? הנה כמה טיפים איך להעביר אותם:
מבחנים פסיכומטריים הם חלק חשוב בתהליך הגיוס עבור חברות רבות. הם עוזרים למעסיקים להעריך את האישיות, הכישורים והכישורים של המועמד.
מטרת מאמר זה היא לספק לקוראים הבנה בסיסית של מבחנים פסיכומטריים וכיצד לעבור אותם בצורה הקלה ביותר.
הצעד הראשון הוא להבין מהם מבחנים פסיכומטריים ולמה הם חשובים. מבחני פסיכומטרי משמשים מעסיקים על מנת להעריך את אישיותו, כישוריו וכישוריו של המועמד. הם עוזרים לספק ראיות לכך שלמועמד יש את התכונות הנכונות לתפקיד, במקום להסתמך על קורות החיים שלו בלבד. השלב השני הוא לדעת איך הם פועלים – ישנם שני סוגים של פסיכומטרי: מבחנים סטנדרטיים (שמשתמשים בשאלות שניתן להבקיע בצורה אובייקטיבית) או מדדים השלכתיים (שמשתמשים במעורפל
מהם מבחני אישיות ואילו מהם משמשים בעיקר למטרות בחירה
מבחני אישיות משמשים להערכת אישיותו של אדם. מבחנים אלו משמשים בדרך כלל למטרות בחירה על מנת לזהות אנשים המתאימים למשרה או תפקיד נתון.
ישנם סוגים רבים ושונים של מבחני אישיות, אך הדומיננטיים שבהם הם:
למידע מורחב בתחום של איך עוברים פסיכומטרי הכי פשוט והקלות פסיכומטרי נא לבדוק כאן: mtml.co.il
1) אינדיקטור הסוג מאיירס-בריגס (MBTI)
2) שאלון 16 גורמי האישיות (16PF)
3) מבחן חמשת תכונות האישיות הגדולות.
אמנם אין מבחן מושלם, אבל כמה מומחים אומרים שה-MBTI הוא אחד הטובים ביותר מכיוון שהוא אחד הכלים המהימנים והתקפים ביותר להערכת סוג אישיות.
מבחני אישיות נועדו להעריך כיצד אדם יגיב למצבים שונים, וכיצד הוא יתנהג בהקשרים שונים.
ישנם מבחני אישיות רבים שניתן להשתמש בהם למטרות בחירה. הנפוצים ביותר שבהם הם ה-Myers-Briggs Type Indicator, 16PF Questionnaire ו-DiSC Personality Profile.
מה אם אני רוצה להיכשל במבחן הבחירה שלי? כיצד להשפיע באופן שלילי על תוצאת הבחינה שלך
אני רוצה להיכשל במבחן הבחירה כדי לקבל ציון נמוך יותר, מה עלי לעשות?
– אם אתה רוצה להיכשל בבחינת הפסיכומטרי שלך, חשוב לזכור שהם יוכלו לדעת אם אתה לא מנסה. אם אתה לא מנסה אז הם יידעו שאתה עושה את זה בכוונה והם יפסלו אותך.
– אם אתה רוצה לקבל ציון נמוך יותר, וודא שהתשובות שלך שגויות. ודא שאין להם דרך לראות מה צריכה להיות התשובה הנכונה.
המבחן הפסיכומטרי הינו מבחן מיון המשמש לבחירת מועמדים לתפקידים שונים. ניתן להשתמש בו בתהליך הגיוס או בהערכת עובדים. מבחן הפסיכומטרי מורכב מסדרה של שאלות שנועדו למדוד מיומנויות ויכולות מסוימות.
ישנן דרכים רבות לעבור את הבחינה הזו, אבל חשוב לדעת למה אתה נכנס לפני שאתה מתחיל לחבל בצורה לא ישרה בביצועים שלך.
יש אנשים שרוצים להיכשל במבחנים הפסיכומטריים שלהם כי הם לא רוצים לעבוד בתפקיד מסוים או כי אין להם מספיק כישורים לכך. ישנן שתי דרכים עיקריות שבהן תוכל לעשות זאת: על ידי רמאות בבחינה ועל ידי חבלה בביצועים שלך במהלך הבחינה.